Libri prohibiti

Vernisáž výstavy surrealistického výtvarníka Pavla Turnovského

Vážení a milí,

dovolujeme si vás pozvat na vernisáž výstavy surrealistického výtvarníka Pavla Turnovského, která se uskuteční ve čtvrtek 14. května 2015 od 18 hodin v knihovně Libri prohibiti, Senovážné náměstí 2, Praha 1, 3. patro s výtahem.

Těšíme se na vás!

Fotografie z akce naleznete zde, autor Martin Fryč.

Katalog k výstavě

____________________________________________________________

Pavel Turnovský (* 19.7.1950) žije v Praze, kterou – jak praví – téměř neopouští.

Jako výtvarník spolupracoval s časopisy Jazz Bulletin, Crescelle Noire, Camouflage, Flagrant Delit a dalšími. Je blízký surrealismu a undergroundu.

Ve druhé polovině 70. let se stal aktivním členem Jazzové sekce. Od roku 1977 členem skupiny Extempore, později nehrajícím členem nástupnického MCH bandu. Již v té době se zajímal o astrologii a související duchovní obory.

V letech 1981 až 1992 pracoval jako strážný v pražské Loretě, což mu umožnilo věnovat se intenzívně studiu astrologie. Po pádu komunistického režimu inicioval obnovení Astrologické společnosti ČR, jejímž se stal prvním předsedou. Je přívržencem tzv. humanistické a transpersonální astrologie, za jejíhož zakladatele je považován Dane Rudhyar.
Po dobu své funkce v Astrologické společnosti byl editorem revue KONSTELACE (20 čísel). V říjnu 1997 ukončil členství v Astrologické společnosti ČR pro názorové rozdíly.
Byl také jedním z iniciátorů znovuvzkříšení Universalie – společnosti československých hermetiků (jaro 1989 – červen 1990), v níž zastával funkci tajemníka. V roce 1994 z Universalie odešel. Od roku 1992 vede vlastní školu humanistické a transpersonální astrologie, (od roku 2001 společně s paní Martinou Lukáškovou, MINTAKA – Centrála humanistické a transpersonální astrologie).

Zdroj: Wikipedia a http://www.rezonance.cz/wp/astrolog-pavel-turnovsky-zivotopis-cv/

Video: